Waarom heb ik wel of geen ruimte?

Bijgewerkt: apr 6Het is zo aantrekkelijk. Een mooie uitdaging dat op je pad komt of dat ene project dat je altijd al wilde doen. Je wil er aan mee doen, maar heb je wel tijd? Of eigenlijk is de vraag: heb je ruimte om te Focussen? En met ruimte bedoel ik de uren per week die je er voor nodig hebt, maar ook de ruimte in je hoofd. In je privé-leven? Gaat dat lukken.? Vaak zijn we zo enthousiast en denken we 'ik zorg wel dat het gaat passen'. Of 'ik zet de rest wel even op een lager pitje'. En tussen willen en kunnen zit nu net het verschil.


Niemand twijfelt aan je oprechtheid als je zegt dat je het voor elkaar gaat krijgen. Dat je de deadline gaat halen, no matter what. Je gelooft het zelf ook heilig. En terecht want je intentie is goed.


Alleen, ben je realistisch bezig? Heb je er ruimte voor? Wat ga je dan laten als je dit project of cursus gaat doen? Wat valt er dan weg in je dagelijks leven zodat je dit erbij kunt doen?


Om je Focus een boost te geven ga je bekijken wat je werkelijk aan tijd kwijt bent in je werk en je privé-leven, wat kan er wellicht anders? Of wat ga je elimineren zodat er weer ruimte vrijkomt? Dit kun je breed aanpakken. Je kunt je werktaken eens onder de loep nemen, maar ook in je privé-leven valt vaak wel winst te behalen. Juist de kleine dingen waarvan je denkt dat 'het even snel gedaan is', nemen de meeste tijd in beslag. Dus, voordat je begint aan iets nieuws, een extra opdracht aanneemt, ga eerst eens na of je Focus het ook toelaat? Uiteindelijk wil je het beste resultaat halen en daarbij een fijn gevoel hebben als je de (werk)week afsluit om te genieten van je vrije tijd.
21.png

© 2019 by Stonne organiseert 

Privacy verklaring Proclaimer Cookie statement