top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStonne

Waarom ik alleen nog werk met ondernemers die ook echt willen groeienBest een statement hé, deze titel? Inmiddels durf ik dit echt hardop uit te spreken. Ook tijdens een kennismakingsgesprek met een potentiële klant. Voorheen was ik 'bang' dat deze potentiële klant dan zou afhaken, maar tegenwoordig ben ik daar dan wel blij om. Even goede vrienden hoor, maar dan gaan we elkaars tijd en energie (en geld) niet verdoen. En blijft er dus ruimte bij mij voor ondernemers die echt bij me passen (en ik vooral ook bij hen) Maar wat is je dan duidelijk? Vraag je je misschien af?


Voor mij is het allerbelangrijkste in een samenwerking dat iemand echt wil veranderen. Niet voor het gezin of een partner, niet voor de collega's of vrienden. Nee, echt voor zichzelf. Dat je zelf denkt 'ik wil dit zo anders aanpakken en daar wil ik echt tijd in gaan steken'. Alleen dan heeft het zin om deze samenwerking tot een succes te maken namelijk.


Kijk, iemand hoeft niet georganiseerd te zijn, iemand mag chaotisch zijn. Dat maakt me niet uit. Mijn taak is het om die persoon meer structuur te bieden zodat we gaan focussen en meer balans gaan creëren. Ik ben er goed in om wensen en dromen om te 'turnen' in doelen en acties. En deze te bewaken zodat we samen ook echt werk gaan verzetten en in de actie stand blijven. Daarbij let ik op de werk / privé balans. Kom je ook nog wel aan ontspanning toe en voel je ruimte om ook eens een keer niks te hoeven (gevoel van vrijheid!)?


Maar iemand die eigenlijk zelf niet wil veranderen, daar kan ik niets mee. Dan kan ik schema's, actielijsten, je motiverende apps sturen, het heeft dan weinig zin.

Je zou kunnen denken 'wat maakt jou het uit, je rekent toch wel je uren'. Maar zo werkt het niet. Ik word er namelijk ook niet vrolijker en productiever van. Het kost mij (ook) energie die ik liever besteed aan iemand die er ook helemaal voor gaat. Daarnaast houd ik nu eenmaal van resultaten, ook al gaat dat stap voor stap. Ik wil samen met jou ergens naar toewerken. Die drive heb ik gewoon. Altijd al gehad ook.


Omdat ik zelf hierin zo stellig ben moet ik zeggen dat ik ook ondernemers aantrek die echt willen groeien. Soort zoekt soort wellicht? Ik draag dit nu ook veel duidelijker uit en durf hier ook echt voor te staan.


Dat het niet de makkelijke weg is ben ik helemaal met je eens. Dat het af en toe irritant is dat je oude gewoonten zo makkelijk weer de kop opsteken en je sterk in je schoenen moet staan om hier weerstand aan te bieden, I know. Maar nu sta ik aan je zijde om je hierbij te helpen.


Hoe geweldig is het als je langzaam merkt dat je leven eigenlijk een stuk makkelijker en relaxter is als je deze weg bent ingeslagen? En hoe trots kun je zijn dat jij als ondernemer kiest voor jezelf. Wat het beste past bij jou. En het daarom al alleen niet meer als 'opgelegd' of 'als iets onnatuurlijks' aanvoelt?


Klinkt dit je als muziek in de oren? Of vind je het nog een beetje vaag? Beide is ok. Wil je wel met mij eens kijken of wij kunnen samenwerken aan jouw bedrijf? Je wensen en dromen die je steeds voor je uitschuift samen visualiseren hoe het zou zijn als dat toch eens allemaal lukt? Hoe zou je je dan voelen? Ik weet zeker dat met je bevlogenheid en creativiteit en mijn gave om van al deze geweldige dingen concrete doelen en acties te maken die haalbaar zijn, we een goed team gaan vormen!


Ben je er klaar voor? Stuur me dan een bericht.

 

Stonne Moerdijk is freelance Business Manager voor de locatie onafhankelijke ondernemers. Als Business Manager ondersteunt ze bij je day-to-day business.

57 weergaven

Comments


bottom of page