top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStonne

Tips voor een To Do lijst die wel werktTo Do lijsten. You love them or hate them. De één zweert bij zo'n lijst en de ander vindt het vooral gedoe en onoverzichtelijk.


Behoor je tot de laatste categorie? Lees dan vooral even verder.

Houd je wel van je lijst? Wellicht staat hieronder nog een tip die je kunt toepassen op je eigen To Do lijst zodat je nog productiever gaat werken.


Even voor de duidelijkheid. Voor mij is een To Do lijst een geweldige tool om nog productiever te werken, meer gedaan te krijgen omdat 'ruis' geen kans krijgt en je aan het einde van de dag of week terug kunt terugkijken en met een fijn gevoel je werk kunt afsluiten. Met een goede To Do lijst kom je verder.


Hieronder de tips (let op het is een uit/inklaplijst):

Je lijst werkt voor jou en niet andersom

Een van de belangrijkste pijlers vind ik. Zodra je het gevoel hebt dat je lijstjes aan het bijwerken bent om het bijwerken dan is dat in mijn opinie niet juist en werkt het je proactieve houding alleen maar tegen. Een goede To Do lijst helpt jou. Jij helpt nooit je To Do lijst.

Kies je prioriteiten per dag

Houdt de lijst kort

Digitaal vs Hardcopy

Maak van te voren een planning

Met deze tips is jouw To Do lijst proactief en kan het je veel overzicht geven. Je weet wat je te doen staat en hierdoor krijg je meer werkzaamheden gedaan. Probeer het eens, je zult zien dat het werkt.


Op Instagram heb ik een 'highlight' aangemaakt met de To Do planners van Sophisticated Lily die ik zelf ontworpen heb en prettig mee werk, net als velen met mij. Wil je er één bestellen? Stuur me dan een email (stonne@stonne.nl)

 

Stonne Moerdijk is freelance Business Manager voor de locatie onafhankelijke ondernemers. Als Business Manager ondersteunt ze bij je day-to-day business.

51 weergaven

Comments


bottom of page