top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStonne

Strategisch plannen is dé manier om te (blijven) groeienIk had laatst een gesprek met een andere ondernemer. Over samenwerken. Voor sommige is het soms lastig om een beeld te krijgen wat ik nu precies doe (en lever, het resultaat dus).


Ik vergelijk het maar met een brood. Bij een brood weet je wat je krijgt, het ziet er over het algemeen hetzelfde uit, je weet dat het je voedt, je weet wat het ongeveer kost. Het is vrij duidelijk. Jij betaalt X en je krijgt Y.


Bij mijn dienstverlening werkt het iets anders. Jij betaalt nog steeds X en je krijgt Y, maar hoe dat er precies uit ziet heeft te maken met wat ik voor je ga doen en wat je eigen inzet is. Ik zeg altijd: als je met mij gaat werken zal het zeker in het begin als extra werk voelen. Daarna ga jij de vruchten plukken en ervaren dat er veel 'vanzelf' lijkt te gaan. Je tijd hebt voor andere dingen en zul je merken dat het veel gemakkelijker is je focus te houden op je doelen en daardoor veel meer progressie boekt dan daarvoor. Alleen - ik kan het je nu niet laten zien, zoals je dat met een brood wel hebt, zeg maar.


Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat we kijken naar hoe kan ik je op de korte termijn de focus geven zodat we snel resultaat zullen boeken. Maar nog belangrijker; ik kijk ook graag naar de lange termijn focus. Waar wil je naar toe? Als je bijvoorbeeld een constante stroom aan opdrachten wenst, is het belangrijk om nu al te gaan zaaien. Betrokken blijven bij je netwerk. Normaal gaan we ons netwerk benaderen als we ze op dat moment nodig hebben, maar is dat wel zo handig?


Daar kijk en help ik bij. Juist door de structuur en focus die ik je bied zijn we op (bijna) alles voorbereid en gaan we echt strategisch plannen. Op deze manier zul je zeker op de lange termijn veel profijt hebben van de samenwerking met een online Business Manager.


De keuze is aan jou. Ik geloof dat de enige manier om te groeien, of dat nu in winst of vrije tijd is, te maken heeft met een strategische planning en vasthouden aan deze lange termijn strategie. Bijsturen en schaven waar nodig, maar wel stap voor stap er naar toe werken. En ik ben er wekelijks of maandelijks voor je om dit samen met jou aan te gaan!


Bel of stuur een mail als je eens vrijblijvend met mij wil overleggen. Ik bied dit een aantal keren per maand aan via een Teams meeting.

 

Stonne Moerdijk is freelance Business Manager voor de locatie onafhankelijke ondernemers. Als Business Manager ondersteunt ze bij je day-to-day business.

37 weergaven

コメント


bottom of page