top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStonne

Meer rust in je vrije tijd ervaren


"Gewoon wat meer rust, als ik vrij ben dan lukt het me niet om te ontspannen omdat ik toch continu met werk bezig ben, het is toch mijn eigen bedrijf"


Ik luister. Want dat is wat ik veel en graag doe. Ik luister naar de ondernemer waarmee ik een koffie afspraak heb. Ik zie hoe de ondernemer beweegt. Ik let op je houding. Naast de woorden die ik stuk voor stuk tot me neem, zie ik ook wat het met je doet. Stress. niet echt meer het werk naast je neer kunnen leggen en even uit te schakelen voor het weekend.


Je verteld dat je ook niet echt geniet op je vrije dagen. Op zondagavond als je in bed ligt denk je aan al die losse dingen die je allemaal moet regelen, naast je gewone werk waar jij het geld mee verdient. Je gezin stoort zich er aan dat je snel afgeleid bent. En je geeft toe dat je ook wel ziet dat die telefoon aan je vastgeplakt zit. Want je hebt een eigen bedrijf en dus veel verantwoordelijkheid. Logisch toch?


Ik kijk de ondernemer aan. Die kijkt me vragend aan, wachtend op mijn bevestiging dat het inderdaad zo is dat je als je een eigen bedrijf hebt nooit rust ervaart. Alsof dat een soort voorwaarde is voor een eigen bedrijf ofzo.


Ik zeg "Ik denk dat jij de enige bent die het kan veranderen. En waar ik nieuwsgierig naar ben is wat heb je nodig om wel die rust te hebben? Het jezelf te gunnen om gewoon eens niet op stand-by te staan?"


"Ja dat is lastig want ik heb ook nog niet zoveel taken die ik uit kan besteden en eerlijk, ik heb ook geen idee hoe ik aan iemand kom die af en toe wat voor me kan doen?"


Kijk, en hier zit voor mij de crux. Daar heb ik dé oplossing voor. Heb je budget voor 5 uur per maand? Dan kan ik namelijk veel taken voor je oppakken waar jij geen zin in hebt, er lang over doet, tegen aan hikt, wat elke maand weer terugkomt. Alleen al het maken van een goede planning en samen te bekijken wat handig is om te doen, hoe kun je het meest productief zijn en wat ga je niet meer doen?


Daarnaast het bijwerken van je administratie, het regelen van je email, samen een planning maken zodat jij wel het weekend vrij bent (jezelf vrij kunt geven eigenlijk). Maar ook het regelen van een small event, van je website die echt veranderd moet worden, duidelijk je doelen scherp stellen en daar een plan met acties aan koppelen? Met een tijdplanning? Zodat je weer het overzicht hebt en van uit daar strategisch kunt werken in plaats van al die ad hoc dingen waar je nu net een hekel aan hebt en wat je ook zoveel tijd kost.


De ondernemer kijkt me aan. Ik zie opluchting, maar ook aarzeling. Want vaak weten ondernemers niet concreet hoe het dan werkt met mij samenwerken. En die losse klusjes kunnen ze ondanks dat ze het niet leuk vinden toch lastig uit handen geven.


"Kijk", zeg ik. "Ik verkoop je geen brood. Als je een brood koopt weet je vooraf de prijs, wat het je oplevert en ongeveer de kwaliteit. Je weet wat je kunt verwachten. Bij mijn dienstverlening weet je behalve de prijs vaak niet wat je er voor terugkrijgt. En daar kan ik je niet overtuigen. Je kunt er alleen zelf voor kiezen om de stap te wagen en met mij voor minimaal een paar maanden aan de slag gaan om te ervaren wat het je oplevert."


Door mijn ervaring met ondernemers weet ik dat als ze de stap wagen om met mij als Business Manager te gaan werken, ze snel beseffen dat het ze veel oplevert. Het is een investering, maar uiteindelijk levert het veel meer op voor jezelf en de groei van je business. Alleen - ze moeten verder durven kijken dan die paar honderd euro per maand. Als ze eenmaal ervaren dat ze een gelukkiger mens zijn en uiteindelijk meer gaan verdienen, dan is die paar honderd euro goed besteed. Zo werkt het nu eenmaal in ons hoofd.


Dus vraag ik aan de ondernemer "Durf je de stap te nemen? Gun je jezelf om weer te genieten, wetende in je achterhoofd dat het goed komt?"


En jij? Wil jij eens met mij overleggen hoe en waar je tegen aan loopt in je bedrijf? Stuur me gerust een bericht.

 

Stonne Moerdijk is freelance Business Manager voor de locatie onafhankelijke ondernemers. Als Business Manager ondersteunt ze bij je day-to-day business.

17 weergaven

Kommentare


bottom of page