Waarom je met minder tijd meer bereikt!Dit klinkt lekker, of niet? Met minder meer bereiken. 'Hoe dan' vraag je je vast af? Dit alles heeft te maken met een strakke planning en Focus. Want als ik eerlijk ben, voorheen liet ik me snel afleiden tijdens een werkdag. Email, telefoontjes met vragen, even snel een praatje met een collega. Als ik met iets bezig was, dan kwam er vaak iets tussendoor waardoor ik de taak niet afmaakte, elke keer weer opnieuw me moest inlezen van waar ik gebleven was. En zo ging het door, maakte ik meer uren dan ik wilde werken en had daardoor geen lekker gevoel als ik mijn werkdag afsloot.


Totdat ik ging werken met een strakke planning, waar ook ruimte is voor dingen als een gezellig praatje, e-mail lezen en social media. Het verschil zit het erin dat ik me aan de strakke planning houd. Dus geen afleiding tijdens mijn taak. Per taak schat ik in hoeveel tijd ik er ongeveer mee bezig ben. En die tijd werk ik er ook aan. Ongestoord. Als de tijd voorbij is, stop ik (indien dat niet mogelijk is,dan maak ik het af, maar dan schuift het gezellige praatje automatisch door!).


Verder ging ik bijhouden welke adhoc dingen er dagelijks op mijn pad kwamen. Dat waren de e-mail, de telefoontjes van mijn klanten, de appjes tussendoor van familie en nog een paar dingen. Omdat ik inzicht kreeg in mijn dagindeling kon ik daar mijn planning op aanpassen. Ik scan bijvoorbeeld elke morgen 30 min mijn email. Ik zet alvast dingen uit, ik beantwoord vragen. En na deze 30 min begin ik aan mijn eerste taak van de werkdag. Daarnaast minimaliseer ik de privé- dingen tijdens een werkdag. Dus tijdens de lunch 'mag' ik apps sturen naar familie of vrienden, maar daar blijft het bij. Ik ga verder niet de hele middag zitten appen.


Als je op deze manier gaat werken zal het in het begin wat tijd kosten, je moet even je weg hierin vinden en streng zijn tegen jezelf. Maar al gauw zul je merken dat het een gewoonte wordt. En je omgeving went er ook snel aan hoor, don't worry. Zolang jij duidelijk bent en de afspraken nakomt die jij maakt met je klanten of projecten, is er niets aan de hand. En dit bereik je met Focus.


Focus op de dingen die belangrijk zijn en ga voor resultaat. Ga voor het fijne gevoel na een werkdag. Dat je je tijd goed besteedt hebt zodat je na je werk kunt ontspannen zonder het gevoel te hebben dat je te kort schiet op je werk.


Ben benieuwd of jij dit gaat toepassen en wat je bevindingen zijn! Ik vind dat in ieder geval leuk om te horen.

21.png

© 2019 by Stonne organiseert 

Privacy verklaring Proclaimer Cookie statement