De essentiële kenmerken van een planner die werkt

Bijgewerkt op: 18 jun. 2020

Planners, je hebt ze in alle soorten, maten en kleuren. Hele uitgebreide planners of juist extreem simpele planners.


En iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ik heb de afgelopen jaren heel wat planners geprobeerd en uiteindelijk al mijn kennis, ervaring én wat ik essentieel vind aan een planner gebundeld met als resultaat de Sophisticated Lily weekplanner. En trots dat ik hierop ben!


Een goede planner helpt je om je doelen te halen


Ik denk dat het werken met een planner essentieel is als je je doelen op een overzichtelijke manier wil halen en niks wil vergeten.


Hieronder heb ik een aantal punten op een rij gezet die ik belangrijk vind met het werken met een planner:

  • Eén van de belangrijkste dingen: papier waar je lekker op kan schrijven. Niet te dun (dan heb je zo een gat in je papier als je iets doordrukt, maar ook niet te dik want dan ‘sla je niet lekker de pagina om’).

  • Terug kunnen bladeren: dus geen scheurkalender die je per dag kan afscheuren want uiteindelijk gooi je die losse blaadjes weg of ze vallen er vanzelf af. Je wil terug kunnen kijken om bijvoorbeeld na te gaan hoeveel tijd je nu echt kwijt bent geweest aan project X

  • Het formaat: een planner vind ik geen agenda die op je bureau blijft liggen. Een planner neem je mee en het formaat en gewicht zijn dus ook essentieel. Persoonlijk vind ik een A4 planner te groot omdat deze niet in je laptop sleeve past. En dat is nu net jammer voor onderweg. Te klein is ook niet fijn want daar kun je nauwelijks iets in kwijt.

  • De inhoud: Ik werk persoonlijk het liefst met een weekoverzicht verdeeld over twee pagina’s. Dan heb je direct inzicht. En niet gedateerd. Zo gebruik ik de planner in de zomervakantie nauwelijks, met een ongedateerde planner verspil je niet onnodig papier.

  • Dat de planner opengeslagen blijft liggen op je bureau. Heel belangrijk vind ik

  • Geen poespas. Ik gebruik de planner het meeste voor mijn werk (maar ik zet mijn privé to do’s er ook in) en dat met name voor mijn prio’s en to do’s. Dus niet te veel afleiding door extra maandoverzichten (die houd ik bij in Trello), een aparte meal planner, maandevaluatie pagina’s etc. Waarom niet? Ik vind dat teveel afleiden en zulke extra’s doe ik digitaal. Net zoals mijn meetings die zet ik in Outlook.

Een planner waar ik ook op de lange termijn mee blijf werken


Zoals je hierboven kan lezen heb ik best wat wensen waaraan een fijne planner moet voldoen die voor mij ook werkt. En met werkt bedoel ik niet een paar weken, maar juist op de lange termijn. Iets dat niet voelt als extra moeite, maar een planner die mij echt helpt om te focussen. En dat lukt me goed met mijn eigen planner van Sophisticated Lily in combinatie met een paar online tools.


Ben je benieuwd of wil je ook zo’n te gekke planner bestellen?

Ga dan naar www.sophisticated-lily.com


Vond je dit artikel interessant? Geef een 'like' en voel je vrij om dit artikel te delen met anderen voor wie dit interessant kan zijn.


Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd met deze blog.

Stonne Moerdijk is business coach voor ondernemers die op zoek zijn naar focus en structuur in hun werkzaamheden, zodat zij zich (meer) kunnen richten op het resultaat van hun business.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven