top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStonne

De 3 P's die jouw beslissing makkelijk maken


De 3 P's van Anna Drijver (actrice & schrijfster), ik keek onlangs naar een tv programma en daarin vertelde Anna dat zij op basis van de 3 P's een opdracht wel of niet aanneemt. Minimaal 2 van de 3 P's moeten er dan bijzitten.


De 3 P's staan voor:

  • Poen

  • Prestige

  • Pret

Wat een simpele en toch effectieve manier. Ik merk bij mezelf - en ook bij mijn opdrachtgevers - dat we snel bereid zijn om een opdracht aan te nemen. Als freelancer en ondernemer is het toch belangrijk dat de opdrachten door blijven stromen. Het nadeel kan zijn dat je opdrachten aanneemt die eigenlijk niet bij je passen maar wel geld opleveren (Poen) of dat je super leuke opdrachten kunt doen, maar dat dit echt alleen maar leuk is en het verder niets anders brengt (Pret).


Als je minimaal 2 van de 3 P's toepast dan kies je bewust maar toch ook met enige verantwoording naar jezelf en je bedrijf. Als jij kiest voor bijvoorbeeld Prestige en Pret, dan levert het dus geen Poen op, maar het draagt bij aan je ontwikkeling en kennis (Prestige) en je hebt het naar je zin (Pret).


Als je voor een enkele P kiest, dan maakt dat op termijn ook niet gelukkig. Soms wil je wel alleen voor inkomen (Poen) kiezen, omdat het nodig is. En dan is het niet anders. Maar als je op basis van deze 3 P's je keuze kunt nemen is dat wel een mooie manier om te ondernemen.


Met deze simpele techniek in mijn achterhoofd bekijk ik mijn nieuwe aanvragen. Ik wil op een duurzame manier ondernemen en op deze manier ben ik er bewust van waarom ik wel of niet er voor kies om een samenwerking aan te gaan. Het geeft met net dat steuntje in de rug. Deze bewustwording en vooraf beslissen wat het beste is voor jou als ondernemer geeft al zoveel rust, duidelijkheid en dus overzicht, ook al kies je er soms voor om het alleen voor de Poen te doen, als je je er bewust van bent dan scheelt dat een hoop ontevredenheid omdat bepaalde verwachtingen van jezelf of van de ander dan uiteindelijk tegenvallen.


Wil je meer weten over hoe ik werk met bevlogen ondernemers zoals jij? En hoe wij samen werken aan deze bewustwording en daardoor de focus houden? Stuur me dan een bericht.

 

Stonne Moerdijk is freelance Business Manager voor de locatie onafhankelijke ondernemers. Als Business Manager ondersteunt ze bij je day-to-day business.

88 weergaven

Comments


bottom of page