top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStonne

Chaos? Geen probleem!Chaos. De meeste mensen vinden het vervelend. Ze gaan er niet goed op. Chaos in je hoofd geeft geen structuur en geen rust of balans. Laat staan overzicht.


Als ondernemer ben je druk bezig met je dienst of product. Je bent creatief bezig, je vindt het leuk om nieuwe producten of diensten te verzinnen, je kunt je goed inleven in wat je klant nodig heeft en daar speel je op in.


Maar de andere kant is dat je je misschien overweldigd voelt. Het idee hebt dat je niet echt stappen vooruit zet of dat je je doelen op deze manier niet kan halen. Het ontbreekt je aan een duidelijke strategie. Een soort handleiding met stappen die je kunt volgen. Je bent snel afgeleid door de waan van de dag en bent veel bezig met allerlei adhoc zaken die je aandacht vragen. De weken vliegen voorbij en in je hoofd bedenk je nog meer toffe ideeën die je ooit - als je tijd hebt - kunt uitwerken.


Tot zover even de negatieve dingen van chaos. Want in chaos ontstaan ook vaak goede ideeën. Soms denk ik wel eens - zonder chaos geen goede ideeën. Chaos creëert ook kansen en mogelijkheden, het houd je misschien niet scherp op je doelen, maar je blijft wel creatief en inventief.


Een beetje chaos op z'n tijd kan dus geen kwaad. Waar we beter naar kunnen kijken is de afleiding. Door welke taken of zaken raak je afgeleid? En door wat of wie lijkt het alsof je na een dag werken toch niet echt iets hebt afgemaakt? Dat vind ik veel interessanter. Daar kunnen we iets mee. Meer structuur creëren door zaken overzichtelijker te maken, je uit handen te nemen of te kijken of we het kunnen uitbesteden.


Zodra al deze zaken zijn geregeld, opgepakt worden en/of door mij worden gemanaged, heb jij ook ruimte voor af en toe chaos. Ideeën die door je hoofd schieten. Dan hebben we de tijd om met deze ideeën aan de slag te gaan en er een plan met acties aan te koppelen. Ik houd je scherp, ik houd overzicht en deadlines in de gaten. Jij gaat lekker aan de slag met de creatie en de werkzaamheden waar jij je op wil focussen. Die ruimte heb je inmiddels voor jezelf gemaakt.


Als je hierin durft te investeren dan zul je na afzienbare tijd zien dat dit werkt. Dat er geen dagen meer komen die zo doelloos lijken. Je ervaart meer rust en overzicht en krijgt de tijd om te werken aan je business. Dat misschien niet al je ideeën worden uitgewerkt, dat kan. Maar in ieder geval wel een aantal. En dat is nog steeds beter dan al die losse eindjes.


Wil je ook zo je werkdag afsluiten en lekker kunnen genieten van andere dingen? Stuur me een bericht en we bekijken samen hoe ik je zou kunnen helpen.


 

Stonne Moerdijk is freelance Business Manager voor de locatie onafhankelijke ondernemers. Als Business Manager ondersteunt ze bij je day-to-day business.

36 weergaven

Comments


bottom of page