top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStonne

3 Tips om na je vakantie op een relaxte manier te beginnen aan je werkDe vakantie is voor de meesten onder ons (bijna) voorbij. Tijdens de zomervakantie heb je hopelijk wat rust genomen, genoten van andere dingen, je gezin en/of familie en vrienden en ervaren hoe het voelt als je kunt doen wat je zelf wil, de dag lekker laten verlopen zoals het gaat en niet 'back to back' alles gepland hebt voor jezelf.


Als we dan weer zijn begonnen hoor ik zo vaak om me heen dat het lekkere relaxte vakantie gevoel in 1x weg is na de eerste werkdag! Lees dit even goed... na de eerste werkdag voel je weer die stress of werkdruk? Echt zonde en dat hoeft niet.


Tijdens je vakantie loopt het werk vaak door zodat je bij terugkomst bijna zeker weet dat er best wat lig te wachten op jou. Die stapel inhaalwerk verdwijnt niet vanzelf en deze stapel kan je al slapeloze nachten bezorgen. We ontkomen hier tegenwoordig niet aan. Tenzij je het tijdens je vakantie hebt kunnen uitbesteden aan een collega natuurlijk :).


Hieronder 3 tips om toch dat relaxte vakantiegevoel mee te nemen naar je werk:

Tip 1: Plan na je vakantie wat dagen in je agenda 'vrij' om tijd te hebben voor je inhaal werk, het inlezen en je email opschonen. Als je nu denkt "dat gaat echt niet op mijn werk' bedenk dan even welke prioriteit je dit geeft. Uiteindelijk werk je fijner en productiever als je jezelf even de tijd gunt om 'up to speed' te raken na je vakantie. Plan deze dagen al voordat je op vakantie gaat in en blok je agenda.

Als het deze week niet meer lukt, plan dan voor volgende week wat tijd in. En voor de komende herfstvakantie, zet alvast een reminder in je agenda dat je dit van tevoren goed regelt.


Tip 2: Verleng je out of office met een paar dagen. Op deze manier creëer je tijd voor jezelf om tip 1 ook echt uit te voeren, zonder dat je direct afgeleid wordt door collega's of klant verzoeken.


Tip 3: Plan vrije avonden in tijdens je eerste werkweek. Ga niet gelijk in de avonduren ook weer van alles 'moeten' van jezelf. Hoe verleidelijk ook om direct weer met alles te starten en sociale activiteiten te plannen, des te beter is het om de eerste week even rustmomenten in te plannen. Ga sporten, een wandeling maken of kijk lekker die Netflix serie. En ga vroeg(er) naar bed.


Ik houd deze blog dan ook lekker kort; zodat jij de tijd en focus hebt om weer rustig op te starten. Ik hoop van harte dat bovenstaande tips je helpen.

 

Stonne Moerdijk is freelance Business Manager voor de locatie onafhankelijke ondernemers. Als Business Manager ondersteunt ze bij je day-to-day business.

75 weergaven

留言


bottom of page